Nobelprijs РSkolstrejk f̦r klimatet! Een verhaal van broekschijters en kinderen

afbeelding te illustratie, bron Pixabay

Laten we ons de les spellen door die kleine pitbull Greta, die zit vastgebeten in onze enkels, want hoger komt ze niet? Alhoewel, vraag dat eens aan onze Europese leiders. De invloedrijkste macht is vandaag een autistisch meisje dat vanop de achterste schoolbank geen enkele van haar klasvrienden mee kreeg om te staken voor het klimaat. Acht maanden later is ze genomineerd voor de Nobelprijs.

Greta put haar vastberadenheid uit de aandoening ‘asperger*’.

Ook al zou ze willen,… ze kan niet los laten. Greta is speciaal. Na de yuppie, de millenial en de generatie 00, is een klein muisje van 16 het symbool van de jeugd. Volhardend zal ze corrigeren wat vorige generaties hebben verkloot. Vanuit dat standpunt lijkt Greta de enige die normaal is.

Wanneer Greta ergens voor gaat laat ze niet meer los.

Schei uit met ons te betuttelen, je moet panikeren“, soleert Greta, terwijl ze de Europese leiders als schooljongens de hoek in stuurt. “Op uw blote knie ën en zet de ezelsoren op!”

Nieuwe kleren voor de Keizer!

Beteuterd probeert de Europese leider zij gezicht te redden terwijl Greta er de zweep op legt. Zijn broek vertoont de eerste kringen en in het halfrond verschuilen dames en heren van fatsoen zich achter hun laatste streepje waardigheid.

Ondertussen neurie ik een oud deuntje uit de Grote Oorlog, dat toentertijd de frontsoldaten moed gaf. ‘k Heb de Keizer zien vertrekken, met een emmer aan zijn gat, voor de IJzer leeg te scheppen, potverdekke wat was me dat…”

Zijn wij broekschijters?

Sjarel Klak

* Asperger : Het syndroom van Asperger, ook wel aspergersyndroom of stoornis van Asperger, is een aandoening vernoemd naar de Weense kinderarts dr. Hans Asperger. (Bron Wiki). Et alors?