foto gc de kluize programma

Stand-upcomedian Bas Birker in GC De Kluize

foto gc de kluize programma

Dankzij Landelijke Gilden Oosterzele, Scheldewindeke en Balegem krijg je op donderdag 4 april om 20 u de unieke kans om te komen kijken naar de nieuwste show ‘Je moeder’ van de Vlaamse Nederlander Bas Birker. Straffe stand-upcomedian die geen blad voor de mond neemt. Gewoon zijn gedacht zeggen. Klinkt het niet, dan botst het. En bosten doet het in zijn comedyshow ‘Je moeder’.   Of het botst met zijn publiek in De Kluize? Komen kijken is de boodschap. (Reporter 17)

Acht jaar geleden verhuisde Bas van Tilburg naar Antwerpen. Hij maakt meteen vrienden in de Vlaamse comedyscène en leerde er zijn Vlaamse vrouw kennen. Het voelde voor Bas als thuiskomen. Alles doet Bas om in te burgeren: creatief boekhouden, sluiproutes zoeken om alcoholcontroles te omzeilen, kamperen voor de school om zijn dochtertje in te schrijven. Zij is, als een product van een Vlaamse moeder en Nederlandse vader, op een bizarre manier tweetalig. Als papa een ‘tas’ vraagt, krijgt hij een sacoche, als mama een ‘tas’ vraagt krijgt ze een koffiekopje.
Bas Birger zijn leven als (nieuwe) Vlaming loopt vlot. En toch weet hij: ik zal altijd Hollander blijven. Dat gaat een papiertje niet veranderen. Ook al voelt hij zich nu meer Vlaming dan Nederlander. Ik ben trouwens geen ‘Hollander’, maar ‘Brabander’. Groot verschil! Hij blijft als buitenstaander die ‘gekke’ Vlamingen observeren. Want wij leven met taboes en vragen ons de hele tijd af: ‘Wat zullen de mensen denken?’. We zien een gesprek met de buur over een overhangende tak escaleren tot een burgeroorlog in ons hoofd weliswaar, want de echte confrontatie zullen we nooit aangaan. En laat dat nu net zijn waar Bas in uitblinkt. Het botst met zijn vrouw, die van de ene dag op de andere moeder is geworden. Maar waar is zijn vrouw gebleven? Hij botst met zijn maten, tegen wie je niets slecht mag zeggen van hun sportidolen, ook al zijn die overbetaald en betrapt op doping. Hij botst met de ambtenaar die niet weet hoe het internet anno 2019 werkt. Een heerlijk comedyavondje wacht. Landelijke Gilden Oosterzele, Scheldewindeke en Balegem en het KLuize — team gaan je graag zien komen in GC De Kluize.
Tickets kosten 14, 13, 12, 11 en 10 euro’s en zijn verkrijgbaar in GC De Kluize, Sportstraat 3, Scheldewindeke, 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be.                 Reporter 17