©Sophie Richez - De burgemeester van Ninove, Tania De Jonge

Tania De Jonge is nieuwe voorzitter van hulpverleningszone Zuid-Oost

De burgemeester van Ninove, Tania De Jonge

De Ninoofse burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) is de nieuwe voorzitter van de hulpverleningszone Zuid-Oost. Ze volgt er Guido De Padt op die deze functie heel professioneel en met grote inzet heeft uitgevoerd.

De hulpverleningszone Zuid-Oost groepeert de brandweerkorpsen van Aalst, Denderleeuw, Erembodegem, Geraardsbergen, Lede, Moorsel, Ninove, Wetteren en Wichelen. Meer dan 500 ambulanciers en brandweerlieden staan 24/24 uur in voor de veiligheid van de 275.000  inwoners van deze steden en gemeenten.

“Mijn ambitie is blijvend werken aan de snelst adequate hulpverlening voor alle inwoners in de zone, de werking van de zone en al haar personeelsleden versterken en ondersteunen zonder dat de verschillende posten hun identiteit moeten verliezen, iedereen bewust maken van brandpreventie en het belang ervan, nummer 112 en het e-loket actief promoten zodat iedereen weet waar ze terecht kunnen voor onmiddellijke hulpverlening. Ik zal alvast mijn best doen voor deze zone, voor al haar medewerkers, haar brandweerlieden en haar ambulanciers, zij zijn immers onze helden die dag en nacht paraat zijn om onze inwoners te helpen en te beschermen” ,aldus Tania De Jonge.