Illustratieve afbeelding © Pixabay

Zwalmse cafébaas riskeert zes maanden cel nadat klant overleed

Illustratieve afbeelding © Pixabay

De feiten dateren van 31 maart 2013, in café Smiley in Sint-Denijs-Boekel. Een klant overleed enkele uren na een bezoek aan het café.

De cafébaas stond gisteren in de correctionele rechtbank in Oudenaarde terecht voor schuldig verzuim, zijn partner moest zich verantwoorden voor het schenken van alcohol aan een dronken persoon. Het slachtoffer, Peter Dick (45) was al dronken toen hij het café binnen stapte. Hij zou er volgens enkele getuigen een paar keer gevallen zijn en daarbij ook het bewustzijn verloren hebben. Hij werd nadien met behulp van enkele klanten naar zijn wagen gebracht die op de stationsparking geparkeerd stond. Ze legden hem op de achterbank. Het was toen zondagavond en toen hij maandag nog niet thuis was werd hij opgehaald door zijn zus. Ze kreeg hem niet meer wakker. Onderzoek wees uit dat Peter Dick stierf door een cocktail van cocaïne en GHB, maar volgens de advocaten van de nabestaanden had de cafébaas de hulpdiensten moeten verwittigen toen hij bewusteloos in het café lag. De advocaten van de cafébaas argumenteren dat hij niet kon weten dat hij drugs tot zich had genomen en vragen zich ook af of het leven van het slachtoffer nog wel te redden was. Het vonnis wordt uitgesproken op 26 april. De cafébaas riskeert 6 maanden cel met uitstel. Zijn partner 8 dagen.

Bron Het Nieuwsblad, lees meer via onderstaande link

Cafébaas riskeert celstraf wegens schuldig verzuim na dood van klant: “Eén telefoontje naar hulpdiensten had Peter kunnen redden”

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X