Illustratieve afbeelding © Pixabay

Zwalmse caf ébaas riskeert zes maanden cel nadat klant overleed

Illustratieve afbeelding © Pixabay

De feiten dateren van 31 maart 2013, in caf é Smiley in Sint-Denijs-Boekel. Een klant overleed enkele uren na een bezoek aan het caf é.

De caf ébaas stond gisteren in de correctionele rechtbank in Oudenaarde terecht voor schuldig verzuim, zijn partner moest zich verantwoorden voor het schenken van alcohol aan een dronken persoon. Het slachtoffer, Peter Dick (45) was al dronken toen hij het caf é binnen stapte. Hij zou er volgens enkele getuigen een paar keer gevallen zijn en daarbij ook het bewustzijn verloren hebben. Hij werd nadien met behulp van enkele klanten naar zijn wagen gebracht die op de stationsparking geparkeerd stond. Ze legden hem op de achterbank. Het was toen zondagavond en toen hij maandag nog niet thuis was werd hij opgehaald door zijn zus. Ze kreeg hem niet meer wakker. Onderzoek wees uit dat Peter Dick stierf door een cocktail van cocaïne en GHB, maar volgens de advocaten van de nabestaanden had de caf ébaas de hulpdiensten moeten verwittigen toen hij bewusteloos in het caf é lag. De advocaten van de caf ébaas argumenteren dat hij niet kon weten dat hij drugs tot zich had genomen en vragen zich ook af of het leven van het slachtoffer nog wel te redden was. Het vonnis wordt uitgesproken op 26 april. De caf ébaas riskeert 6 maanden cel met uitstel. Zijn partner 8 dagen.

Bron Het Nieuwsblad, lees meer via onderstaande link

Caf ébaas riskeert celstraf wegens schuldig verzuim na dood van klant: “E én telefoontje naar hulpdiensten had Peter kunnen redden”