Archieffoto van de 'Waterfanfare' vorig jaar

Herzeelse jeugd vraagt aandacht voor watervervuiling

Archieffoto van de ‘Waterfanfare’ vorig jaar

Komende donderdag 21 maart stapt de schoolgaande Herzeelse jeugd door het centrum van Herzele om aandacht te vragen voor de waterproblematiek.  

“Water is één van de belangrijkste hulpbronnen op aarde en een kostbaar goed, maar niet iedereen beseft dat (voldoende). De leerlingen van het 4de leerjaar van alle Herzeelse scholen  geven samen met de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) het goede voorbeeld”, zegt schepen Heidi Knop. “Met de  Waterfanfare  stappen ze ook dit jaar opnieuw centrum Herzele rond om de waterproblematiek onder de aandacht te brengen. Met  muziek, aangepaste teksten en bijhorende spandoeken  willen ze zo een signaal geven dat mensen bewust met water moeten omgaan. Dat wil zeggen, niet vervuilen en ook niet verspillen.”

  • Wanneer: donderdag 21 maart 2019 om 13.00 uur
  • Waar: vertrek aan De Wattenfabriek (Solleveld 35, 9550 Herzele)

Nieuw: actie  iedereen waterdrager

De Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) organiseert dit jaar nog een extra actie in de week rond Wereldwaterdag:  iedereen waterdrager. De GROS wil iedereen sensibiliseren over het belang van water en aanzetten tot het recycleren van kledij. (Ter info: er is 2700   liter water nodig om één T-shirt te maken. Water dat niet meer beschikbaar is als drinkwater voor mensen die het hard nodig hebben. Vandaag leven immers nog steeds 1 op 10 mensen zonder drinkbaar water.)

“De GROS vraagt via de scholen aan alle Herzeelse leerlingen  om kledij (die ze niet meer dragen) binnen te brengen bij Kringwinkel ’t Vierkant in Herzele of bij de winkel Eco&Fair in Herzele. Dit kan van 19 tot 24 maart 2019. Bij afgifte van 5 kledingstukken krijgt de leerling een  waardebon van 5 euro. Die kan besteed worden in de Kringwinkel of de winkel Eco&Fair.”