1.000 bedrijven sloten zich reeds aan bij IT-bedrijf uit Vlaamse Ardennen

 

Oosterzele/Zottegem – De jonge startup Certables overschreed eerder deze maand de kaap van 1000 aangesloten bedrijven! Certables is hèt online platform waarop bedrijven zich connecteren met hun klanten en leveranciers en zo op een eenvoudige en veilige manier informatie uitwisselen.

De start

Oprichter Alexander Platteeuw uit Oosterzele legt uit: “Bedrijven leggen steeds meer eisen op aan hun leveranciers, vaak om zelf in orde te zijn met de wetgeving. Dit start bij de vraag naar (kwaliteits)certificaten, maar evolueert al snel naar productspecificaties, allerlei attesten, recepturen en ga zo maar door. Dit zorgt voor veel administratie en een eindeloze opvolging via telefoon en email. Bovendien gaat het vaak om documenten die je regelmatig moet vernieuwen. Zo zijn iso-certificaten maar 1 of 2 jaar geldig. Hierdoor loop je het risico dat de gegevens snel verouderd zijn.” Certables lost dit op een eenvoudige maar veilige manier   op. “De klant nodigt zijn leverancier via het platform uit. Die laatste laadt eenmalig zijn certificaten op en het Certables platform handelt geheel automatisch de administratieve flow en de vernieuwing op vervaldatum af” aldus nog Platteeuw.

De groei

Tom Carnewal & Alexander Patteeuw

“Ik kwam op het idee eind 2016 en in 2017 hadden we een eerste beta versie van het platform klaar” gaat Alexander verder. “De eerste grote klant tekenden we dan weer in 2018.” Kort daarop kwam Zottegemnaar Tom Carnewal — ex-CEO van Funkytime – aan boord om Certables mee uit te bouwen. Gestaag steeg het aantal gebruikers en tot op vandaag wist de startup al meer dan 1000 bedrijven over gans Europa te overtuigen.

“Deze problematiek leeft sterk in de food wereld. Onze klanten zijn dan ook voornamelijk in de voedingssector actief. Denk daarbij aan kleppers als Carrefour, Lotus Bakeries of Lorraine Bakery Group maar evenzeer de kleine bio-boer uit de Ardêche. Doch het platform kan ook gebruikt worden in sectoren zoals automotive, textiel, IT etc.” verduidelijkt Carnewal “Certables heeft dan ook concrete plannen om op korte termijn het concept uit te rollen in andere industrie ën.” besluit hij.

De toekomst

Verder wil Certables blockchain technologie integreren in het platform, om zo meer garanties te bieden aan klanten. Daarbovenop breidt het platform in 2019, naast het Engels, uit met andere talen, zodat klanten van over de hele wereld bediend kunnen worden. Alexander Platteeuw: “Sowieso zit de industrie met een globale toeleveringsketen, wat zich nu al vertaalt in 45% van de geregistreerde bedrijven buiten Belgi ë.”