Snelheidsremmers doen hun werk in de Brielstraat Meerbeke

Snelheidsremmers doen hun werk

Snelheidsremmers doen hun werk in de Brielstraat Meerbeke

Na de snelheidsremmers in de Brielstraat en het Hemelrijk in Meerbeke start het stadsbestuur van Ninove met een tweede luik van het project, deze keer in de Krepelstraat in Denderwindeke. Ook deze straat kreunt onder het sluipverkeer dat bovendien vaak aan onaangepaste snelheid door de straat dendert.

De snelheidsremmers bestaan uit drie verplaatsbare betonnen obstakels die geschrankt over een afstand van 50m op de rijweg worden geplaatst. “Die afstand en de voorrangsregel die we opleggen zorgen ervoor dat de snelheid bijna permanent afgeremd wordt: het heeft in die omstandigheden geen enkele zin om fors op te trekken,” vertelt schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen-Groen), “Waar je vroeger het gevoel had op een brede tarmac te rijden, word je nu gedwongen je snelheid aan te passen.”

De cijfers van de snelheidscontroles die de politie van Ninove maandelijks op het traject uitvoert bewijzen dat de snelheidsremmers effectief hun werk doen. Het stadsbestuur stelt een spectaculaire daling van het aantal verkeersovertredingen vast op het traject. “Voor de komst van de snelheidsremmers reed gemiddeld één op de vier chauffeurs te snel met zelfs pieken tot bijna vier op tien,” vertelt Vande Winkel, “Nu is dat aantal gedaald tot minder dan één op tien.”

Ook de obstakels in de Krepelstraat werden in fluorescerende verf en van voldoende reflectoren voorzien in functie van een maximale zichtbaarheid voor de autobestuurders. “Ze worden bovendien zo geplaatst dat fietsers gewoon rechtdoor kunnen,” vertelt Vande Winkel, “Dat verhoogt de veiligheid en het comfort voor de fietsers.”

Voetpaden in Nederhasseltstraat
Met de verkeersremmers wil de stad de snelheid op alle sluipwegen naar beneden halen. De volgende straat die op het programma staat is de Nederhasseltstraat. “Daar laat het stadsbestuur echter momenteel het voetpad heraanleggen,” vertelt Vande Winkel, “Eens de werken daar rond zijn komen er ook in de Nederhasseltstraat verkeersremmers.”