2.400 euro boete en 2 maanden rijverbod na uitstapje met cocaïne

Illustratieve afbeelding Pixabay

Een 35-jarige uit Brakel kreeg van de politierechtbank in Oudenaarde een geldboete van liefst 2.400 euro en 2 maanden rijverbod nadat hij een ongeval veroorzaakte met een ravage tot gevolg.

Het ongeval gebeurde in augustus 2017. Hij verloor de controle over zijn stuur en botste achtereenvolgens tegen een verkeersbord, een boom en twee betonnen duikers. Na controle bleek dat hij dronken achter het stuur te hebben gezeten en testte hij daarbovenop positief op het gebruik van cocaïne. De wetsdokter verklaarde hem naderhand psychologisch en geneeskundig ongeschikt om te rijden. De man verklaarde na het ongeval dat hij op weg was naar zijn werk in Eke, maar via zijn advocaat gaf hij toe met vrienden op vermaakuitstap te zijn geweest. Bovenop de geldboete en het rijverbod moet de man voor hij zijn rijbewijs terugkrijgt geneeskundige en psychologische proeven afleggen en ook opnieuw slagen voor zijn theoretisch en praktisch rijexamen.