Sandra De Roeck in de bloemetjes gezet door sp.a-collega’s

18/03/2019 – Zottegem – Vanavond zwaait sp.a-gemeenteraadslid en voormalig Schepen, Sandra De Roeck, af. Ze werd voor de gemeenteraad in de bloemetjes gezet door haar sp.a-collega’s. Sandra De Roeck was de voorbije zes jaar Zottegems schepen voor Jeugd, Cultuur en Onderwijs. Op 1 januari 2019 nam ze haar mandaat op als gemeenteraadslid. Enkele weken terug kwam ze als beste uit de selectie voor de functie van nieuw Diensthoofd Vrije Tijd bij stad Zottegem en die job is niet te combineren met een zitje in de gemeenteraad.

Vanavond wordt de laatste gemeenteraad van Zottegems sp.a-gemeenteraadslid Sandra De Roeck. Ze werd voor de gemeenteraad uitgebreid in de bloemetjes gezet door haar sp.a-collega’s in de gemeenteraad. Binnenkort start Sandra als Diensthoofd Vrije Tijd bij Stad Zottegem en die job valt niet te combineren met het mandaat van gemeenteraadslid. Spijtig natuurlijk, maar helemaal van het politieke toneel verdwijnen doet ze niet. De nieuwe job geeft haar de kans om zich opnieuw voor 200% in te zetten voor haar passie: cultuur en jeugd in de Egmontstad.

De voorbije zes jaar was Sandra De Roeck Schepen voor Jeugd, Cultuur en Onderwijs. Onder haar impuls kreeg het Beislovenpark vorm en ook de plannen van de Cultuurzaal zijn 100% klaar.   Ze werd voor haar inzet en creatieve aanpak dan ook beloond door de Zottegemse kiezer met maar liefst 1.387 voorkeurstemmen.   Hiermee is ze de meest populaire politica van alle Zottegemse vrouwelijke kandidaten.   Als Diensthoofd Vrije tijd kan ze zich nu verder 200% inzetten om verder van Zottegem een cultuurstad te maken waar altijd iets te beleven valt. Het wordt alvast niet gemakkelijk om de schoenen te vullen van huidig cultuurfunctionaris Danny Lamarcq die binnenkort op pensioen gaat. Hij verzette — schouder aan schouder met toenmalig Schepen Sandra De Roeck – bergen werk op het vlak van cultuur in Zottegem.

Helemaal verdwijnen van het politieke toneel doet Sandra niet. Ook in de toekomst blijft ze zeer actief bij sp.a Zottegem en Curieus Zottegem.