Herzele in de ban van ‘Vlaanderens Mooiste’

Tijdens het weekend van 6 en 7 april 2019 is Herzele in de ban van ‘Vlaanderens Mooiste’.

“Voor het derde jaar op rij is Herzele een Dorp van de Ronde. En daar zijn we trots op”,  zegt Benjamin Rogiers, schepen van Sport.  “Op zaterdag rijden 16.000 wielertoeristen door ons centrum. Op zondag start de Ronde van Vlaanderen voor Junioren, al 51 jaar een organisatie van de Herzeelse wielerclub Jong en Moedig, op het Solleveld. De Junioren passeren ook nog eens langs verschillende deelgemeenten en in het centrum. Het hoogtepunt wordt natuurlijk de passage van de profrenners langs de Groenlaan. We verwachten ze rond 12.25 uur.”

Dorp van de Ronde

“We maken er één groot wielerfeest van voor alle Herzelenaren. Ik roep iedereen op om de renners te komen aanmoedigen vanuit het wielerdorp tussen de platanen op de Groenlaan. Vanaf 10u00 kan je er genieten van de televisie-uitzending op groot scherm, een live-uitzending van Radio Star, drank- en eetstanden van verschillende verenigingen en optredens en randanimatie.”

Ook aan de kinderen wordt er gedacht.  “’s Morgens start er om 10.00 uur aan sportpark De Steenoven een gratis kidsrit met behendigheidsparcours onder begeleiding van de Vlaamse Wielerschool en in samenwerking van WTC Unitas. Er is keuze uit een parcours van 15 kilometer en een parcours van 25 kilometer. Achteraf krijgen alle deelnemers een drinkbus cadeau. Inschrijven kan van 08u30.”

Alle informatie over deze activiteiten kan de burger terugvinden op  www.herzele.be/dorpvanderonde.

Mobiliteit

 Zo’n wielerklassieker op het grondgebied van Herzele brengt natuurlijk de nodige organisatie met zich mee en zal een impact hebben op de mobiliteit.  “Twee weken op voorhand ontvangen de bewoners op en rond het parcours een uitgebreide bewonersbrief met informatie over de parkeer- en verkeersmaatregelen. Deze informatie zal ook terug te vinden zijn op onze website.”