Open-VLD Zottegem bakte ze bruin voor het goede doel,… ocharme De Croo

Open-VLD Zottegem, foto SjK

Open-VLD Zottegem organiseerde een succesvolle tweedaagse wafelenbak in het ontmoetingscentrum van Sint-Maria-Oudenhove. Een stapel op bestelling of gezellig bediend aan tafel, met suiker of geboterd, de snoepers en smulpapen wreven zich in handen, en zo ook de reporter van dienst. Er zijn ergere opdrachten,… en dan was er nog De Croo,… ocharme den duts … (lees verder)

Chantal Praet en haar enthousiaste team, foto SjK

Chantal Praet, de drijvende kracht achter de wafelenbak legt uit.

CP: We willen de G-ploeg van KSV Sottegem (nvdr: G-sport staat voor beweging en sport voor mensen met een beperking) een duwtje in de rug geven. We dachten er aan om hen samen iets te laten beleven buiten het voetbal. Daarom gaan we alle 27 spelers en hun begeleiders een ticket aanbieden voor Pairi Daiza.

DB: Een fantastisch idee! Met dit succesvolle initiatief zal het zeker lukken?

CP: We hebben met onze ploeg ruimschoots 4000 wafels gebakken. Daarbovenop werden 150 wafels aan de Rozengaard te Sint-Maria-Oudenhove geschonken. Een groot deel werd afgehaald, via bestelling. Het zijn er zoveel dat we gaan bekijken of we naast het oorspronkelijke goede doel nog een extra doel kunnen steunen.

Open-VLD Zottegem wafelenbak campagne op social media

DB: Je bent ook voorzitster van het Parkontbijt team.

CP: Dat gaan we voor de tweede keer organiseren in het Park van Breivelde. Wist je dat we nu al 600 kaarten aan de man hebben gebracht? Het gaat door op Paasmaandag 22 april, vanaf 8u30.

Ondertussen komt Alexander De Croo binnen.

Populaire politici zijn als rocksterren, ook al willen ze dat niet. Het duurt een poos voor de man iedereen heeft gegroet en dan volgt het moment suprême: een heerlijk geurende warme wafel met suiker en een lekker potje koffie onder vrienden.

De brave mens heeft nog geen twee happen binnen of een vraag volgt :

foto SjK

Partijbons: ‘Sjarel, neem eens een foto van gans het team, met de mensen uit de keuken èn De Croo er bij?’

SjK: Jamaar, die mens zit zjustekens aan tafel met zijn wafel. Dat gaat koud worden zenne…”

Partijbons: ‘Toet, da’s ne politieker,… die nemen dat er bij…”

Ocharme ‘De Croo’ (want tegenwoordig heet hij gewoon ‘De Croo’,… niet meer ‘de zoon van’). Hij wordt enthousiast van zijn stoel getrokken om zich tussen de gezellige bakkers te nestelen.

Warme wafels en toppolitiek,… een moeilijke combinatie.

Ik muis er na de foto stillekens vanonder, want reporters hebben sowieso geen goede invloed op het bruto gemiddelde wafelverbruik van politieke vedetten.

Buiten begint het te hagelen. Terwijl ik mijn fotoapparaat probeer te beschermen maak ik me de bedenking dat politiek een hondenstiel is: wanneer hun vedetten eindelijk eens een warme wafel krijgen, dan mogen ze er aan ruiken, misschien een kleine hap van eten,… en dan weer aan de slag. Alhoewel, onderschat ook de job van reporter niet,… op de redactie is het dan wel warm en droog,… maar de wafels zijn van Suzy.

Misschien bakt Open-VLD ze volgend jaar weer lekker bruin?

SjK

foto SjK – Empirisch bewezen: geen warme wafels voor toppolitici.