Residentie De Krekelberg Balegem valt in de smaak

Kijkdag assistentiewoningen Krekelberg werd een mooi succes. Op zondag 17 maart konden de vele geïnteresseerden een bezoek brengen aan de spiksplinternieuwe Residentie ‘De Krekelberg’ in Balegem. De bezoekers namen een kijk in het modelappartement en konden kennis maken met een CM — Zorgmakelaar. Er zijn in totaal 29 assistentiewoningen gaande van een oppervlakte van 58 tot 127 vierkante meter. Ze worden niet verkocht. Enkel te huur. De bouwheer en eigenaar is Philip Cornelis van Bouwwerken Cornelis (Landskouter). Het beheer is in handen van de vzw Zorgbeheer. (Reporter 17)

Men mag terugblikken op een heel geslaagde realisatie. ‘Hypermodern. Chic. Trendy. Moderne infrastructuur. Een weelde voor de bewoners. Zorgeloos wonen. Zorgeloos genieten. Comfort. Veiligheid. Gezelligheid. Dienstverlening’. Zo kan men ‘Residentie De Krekelberg’ omschrijven. Assistentiewoningen zijn de verbeterde versie van serviceflats. Er is extra aandacht voor toegankelijkheid en de aanwezigheid van een woon-assistent. Wat valt op: de assistentiewoningen zijn op maat van de 65 — plusser gebouwd, die er levenslang kwalitatief wil wonen, met alle privacy, aangevuld met discrete ergonomische ingrepen en volledig rolstoeltoegankelijk. Zij die het wensen worden bijgestaan door een woon-assistent in hun dagdagelijkse bezigheden. In de gemeenschappelijke ontspanningsruimte zijn de bewoners welkom voor sociale activiteiten, koffiepauze, gezellige babbel,…kortom sociaal contact bevordert warme vriendschap. Er is bovendien 24 u op 24 u noodhulp met interventie door een verpleegkundige.
De assistentiewoningen van de Krekelberg bestaan uit: living met uitzicht en schuifraam, open en ingerichte keuken met koelkast, vaatwasser en microgolf, berging met aansluiting voor wasmachine en droogkast, badkamer met inloopdouche, keuze uit één of twee slaapkamers, ruime terrassen bij de meeste flats. Er is voldoende parkeergelegenheid.
Interesse? Graag meer info of een bezoek brengen aan Residentie De Krekelberg? Contacteer: verhuur@zorgbeheer.vlaanderen, 0497 / 15 06 31.
Vzw Zorgbeheer
De vzw Zorgbeheer Midden — Vlaanderen is de offici ële beheerinstantie die de residentie uitbaat en instaat voor de bewoners. De woon-assistent — die een kantoor heeft in de residentie – is het aanspreekpunt voor alle mogelijke vragen van de bewoners. Hij regelt overbruggingszorg en crisiszorg. De bewoners kunnen in noodsituaties op de hulp-knop duwen. CM zorgt dat er activiteiten worden georganiseerd.
Immo Van de Woestijne is een gerenommeerd immobili ënkantoor dat instaat voor het volledige gebouwenbeheer (gebouw, liften, verzekering, keuringen, beheer, facturatie, herstellingen, woonovereenkomsten, ).             Reporter 17