Verschillende bestuurders betrapt tijdens grootschalige alcohol-en drugscontrole

De politiezone Zottegem / Herzele / Sint-Lievens-Houtem hield in de nacht van 16-17 maart 2019 een grootschalige verkeerscontrole alcohol/drugs.   De politie kreeg hierbij de steun van de Oost-Vlaamse politieschool PAULO, die in het kader van werkplekleren 3 aspirant-inspecteurs ter beschikking stelde.

Op 3 verschillende locaties werden controledispositieven opgesteld. In totaal werden 233 bestuurders gecontroleerd, waarvan 5 een positieve ademtest aflegden. 1 bestuurder leverde zijn rijbewijs in voor 15 dagen en de 4 andere bestuurders kregen een rijverbod van 6 uur. Drie bestuurders moesten hun rijbewijs 3 uur inleveren en kregen daarbovenop een onmiddellijke inning van 179 €  omdat het resultaat van hun ademanalyse ‘A’ (Alarm) was. Twee   bestuurders werden onderworpen aan een drugstest waarvan één positief testte op amfetamines. Het rijbewijs van die bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Drie personen (passagier/bestuurder) kregen een onmiddellijke inning wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. Er werd 1 proces-verbaal opgesteld inzake een verlopen keuring. Elf bestuurders kregen een proces-verbaal van waarschuwing om diverse redenen (technische eisen, rijbewijs, …).