Piketten aan de schoolpoort

20/03/2019 – Zottegem – Verschillende scholen in de Vlaamse Ardennen nemen deel aan de nationale staking binnen het onderwijs. Onder andere aan Koninklijk Atheneum Zottegem en PTI Zottegem staan er bemande stakingspiketten.

De leerkrachten staken omdat de werkdruk te hoog ligt. De noden in het onderwijs zijn torenhoog en overduidelijk, terwijl de maatschappelijke druk en ambitie voor onderwijs toeneemt klinkt het. De werkdruk stijgt samen met de ziektecijfers, terwijl de pensioenbesparingen volop doorgaan en maatregelen voor werkbaar werk uitblijven.

De uitrol van het M-decreet blijft te weinig ondersteund. De roep om investeringen in onderwijs is te vaak herhaald en niet gehoord.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X