Arthur Callebaut wint Franse taalwedstrijd KU Leuven

Brecht Persoons — Arthur Callebaut — Vicky Geeraerts — Sonny Van den Stockt


Geraardsbergen. Arthur Callebaut, leerling Latijn-economie aan het GO! Atheneum Geraardsbergen, kwam woensdag als laureaat uit de bus tijdens een taalwedstrijd Frans, georganiseerd door de KU Leuven op de Brusselse campus van de universiteit.

“De wedstrijd bestond uit twee rondes. In februari legde ik, samen met een 80-tal andere deelnemers, enkele proeven af om mijn lees-, luister- en schrijfvaardigheden te testen. Ook spelling en grammatica kwamen aan bod. Ik behaalde op alle onderdelen een goede score en kon doorstoten naar de finale, die woensdag doorging. Elke finalist moest een betoog brengen rond het thema “L’importance des sciences humaines au XXI siècle”. Tijdens de zomervakantie trek ik, dankzij de KU Leuven, voor een tweeweekse taalstage naar Vichy. Dat wordt ongetwijfeld een unieke ervaring!”, aldus Arthur.

Doorheen de wedstrijd kon Arthur rekenen op de steun van vakleerkracht Frans, Vicky Geeraerts. Ook zij was tijdens beide rondes aanwezig om hem een hart onder de riem te steken. Dat haar pupil naast de eerste plaats ook nog eens de publieksprijs mocht ontvangen, maakte de leerkracht alleen maar trotser!

Vorig jaar wist het Atheneum ook al te scoren tijdens de taalwedstrijd: toen behaalde Elodie Dhaene een tweede plaats voor Engels.