Kunstgrasterrein sportsite Ter Wallen officieel ingespeeld.

Op vrijdag 22 maart werd het nieuwe kunstgrasterrein van het Sportcentrum er Wallen in Merelbeke officieel ingespeeld met een korfbalmatch tussen het personeel en de mandatarissen van gemeente Merelbeke in het kader van Move’beke.

Het kunstgrasveld kwam er op vraag van KFC Merelbekeen korfbalclub Floriant. Het is geschikt om te voetballen en omvat vier korfbalvelden van 20 bij 40m. De nieuwe kunstgrasvelden zullen voornamelijk gebruikt worden voor de trainingen en wedstrijden van Floriant Merelbeke, een korfbalploeg uit de hoogste afdeling.

Enkele cijfers

De kunstgrasmat is gefabriceerd door de firma LANO, het veld werd aangelegd en geplaatst door firma Scheerilnek NV. Kostprijs: ongeveer 455.000 euro zonder btw. Ook de verlichting is gemoderniseerd en aangepast naar ledverlichting. Kostprijs: ongeveer 65.000 euro zonder btw. AGB Merelbeke had bij Sport Vlaanderen een dossier ingediend voor renovatie van de site Ter Wallen (bouw sporthal, aanleg kunstgrasveld en beperkte renovatie bestaande sporthal) en ontvangt hiervoor een subsidie van 767.127 euro. Door het kunstgrasveld maximaal te gebruiken, sparen we de twee natuurgrasvelden van het Sportcentrum Ter Wallen. De gemeente investeert momenteel ook in de aanleg van een kunstgrasveld in Melden en er komt er eentje in Bottelare.