De Collega's Lierde op De Schorre te Boom KOTK

De Collega’s Lierde brachten de “100 km-run” tot een goed einde.

De Collega's Lierde op De Schorre te Boom
De Collega’s Lierde, omringd door hun enthousiaste supporters, tonen fier hun “100 km-run” medailles.

De Collega’s Lierde.

Vier leden van het gemeentepersoneel van Lierde en tevens hobbyjoggers kwamen op het idee om deel te nemen aan de “100 km-run” voor Kom op tegen Kanker. Na weken intensief trainen was het vandaag zover en stonden ze in het provinciaal recreatiedomein De Schorre te Boom aan de start.

Om te kunnen starten dienden ze 2500 euro bijeen te brengen. Doch door het, met de steun van het overige gemeentepersoneel, inrichten van enkele activiteiten brachten ze niet minder dan 10.034 euro bijeen.

Team 611

Als “team 611” kwamen De Collega’s Lierde deze morgen dan aan de start in De Schorre te Boom. Het principe is dat er één loper als eerste start en dat er elke tien kilometer een extra loper van het team aansluit. De eerste loper legt dus veertig kilometer af, de tweede dertig, de derde twintig en de vierde tien, samen dus honderd kilometer. Ze lopen samen en dienen ook als team de finish te bereiken.

Sven Van Oudenhove nam de 40 km voor zich, Nathalie Meersman de 30 km, Veerle Van Steerthem de 20 km en Julie De Ruysscher de 10 km.

In niet minder dan 4 uur 50 minuten legde de Lierdse ploeg het parcours af. Ze haalden dus een gemiddelde snelheid van 7,25 km per uur wat een mooie prestatie is.

De Collega's Lierde bereiken de finish.
De Collega’s Lierde bereiken de finish.
Supporters van De Collega's te Boom
Supporters staken De Collega’s Lierde een hart onder de riem.