Kommil Foo stoomt zich klaar voor ‘Oogst’

De gebroeders Raf en Mich Walschaerts (Kommil Foo) hielden op woensdag 20 en donderdag 21 maart in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke try-outs van hun splinternieuwe voorstelling ‘Oogst’. Kommil Foo staat dertig jaar op de planken, uit al hun materiaal wordt ‘Oogst’ geboren, hun allernieuwste voorstelling. Het is nog wat zoeken en tasten, maar wie de gebroeders Walschaerts kent, weet dat ze er zullen staan op de première. De kalender zit propvol. (Reporter 17)

Veel mooie liedjes en straffe verhalen uit hun dertigjarige carrière passeren de revue. Een piano, een gitaar, een viool en twee karaktervolle stemmen, meer heeft het legendarisch broederpaar niet nodig om cabaret te maken met een grote C. Tijdens, zeg maar, de repetitie van ‘Oogst’ zagen we vooral na de pauze geslaagde parels. Er waren liedjes te horen op hoog niveau, in perfect Nederlands. En uiteraard staat humor bovenaan hun agenda. De chemie tussen de broers zit nog altijd goed. De ingredi ënten die van Kommil Foo in Vlaanderen en Nederland al dertig jaar een succes maken, blijven grotendeels dezelfde. Er is altijd plaats voor humor, zang, vertellen. Ook na 30 jaar blijft de tijdloze klasse onge ëvenaard. Door hun compromisloze manier van zingen voel je veel energie in hen opborrelen. Een portie Kommil Foo doet wonderen. In die dertig jaar brachten ze tal van meesterwerkjes uit. In die topnummers lijkt het of ze schilderen met woorden, akkoorden en melodie ën. Nummers die raken. In GC De Kluize — tweemaal in een mum van tijd uitverkocht – was het snel duidelijk, Kommil Foo heeft een grote grote trouwe fans. Conclusie: hier en daar moet de cocktail van Oogst nog op smaak gebracht worden. Maar zeker weten, eens de try-outs voorbij, gaat ‘Oogst’ een sterke voorstelling worden. Klasse drijft altijd boven.         Reporter 17

Veel mooie liedjes en straffe verhalen uit hun dertigjarige carrière passeren de revue. Een piano, een gitaar, een viool en twee karaktervolle stemmen, meer heeft het legendarisch broederpaar niet nodig om cabaret te maken met een grote C. Tijdens, zeg maar, de repetitie van ‘Oogst’ zagen we vooral na de pauze geslaagde parels. Er waren liedjes te horen op hoog niveau, in perfect Nederlands. En uiteraard staat humor bovenaan hun agenda. De chemie tussen de broers zit nog altijd goed. De ingredi ënten die van Kommil Foo in Vlaanderen en Nederland al dertig jaar een succes maken, blijven grotendeels dezelfde. Er is altijd plaats voor humor, zang, vertellen. Ook na 30 jaar blijft de tijdloze klasse onge ëvenaard. Door hun compromisloze manier van zingen voel je veel energie in hen opborrelen. Een portie Kommil Foo doet wonderen. In die dertig jaar brachten ze tal van meesterwerkjes uit. In die topnummers lijkt het of ze schilderen met woorden, akkoorden en melodie ën. Nummers die raken. In GC De Kluize — tweemaal in een mum van tijd uitverkocht – was het snel duidelijk, Kommil Foo heeft een grote grote trouwe fans. Conclusie: hier en daar moet de cocktail van Oogst nog op smaak gebracht worden. Maar zeker weten, eens de try-outs voorbij, gaat ‘Oogst’ een sterke voorstelling worden. Klasse drijft altijd boven.         Reporter 17