archief foto

Muzikant Geert Vandenbon fleurt wielervoorstelling ‘Dag & Nacht koers!’ van Michel Wuyts op

archief foto

Op donderdag 18 april kan je in de Minardschouwburg, Romain Deconinckplein 2   in Gent komen luisteren naar de wielervoorstelling ’Dag & Nacht koers’ met wielercommentator Michel Wuyts. Ook in het nieuwe seizoen wordt hij muzikaal begeleid door Geert Vandenbon, die met zijn liedjes Michels verhalen zal versterken. Je krijgt een avondje koers, zoals je het nooit hoorde. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

archief foto

Je kan Michel Wuyts ook in het seizoen 2019 — 2020 in theaters en culturele centra ‘live’ beleven, in zijn wielervoorstelling ‘Dag & Nacht Koers’. Al enkele jaren trekt Michel met zijn kompaan/muzikant Geert Vandenbon Vlaanderen rond. Ze hebben sinds eind 2012 samen zo’n 80 voorstellingen gespeeld, tot in Nederland toe. Op donderdag 18 april houden ze voor het eerst halt in het centrum van Gent, in de Minardschouwburg. Wielervoice Michel Wuyts put uit zijn rijke ervaring aan eigen ervaringen en uit verhalen uit eerste bron. Geert Vandenbon heeft een reeks wielerliedjes geschreven die – met gitaar en stem – als bindmiddel dienen tussen de vertelsels van Michel Wuyts door.

‘Dag & Nacht koers!’is een voorstelling voor grote en kleine wielerfreaks, en voor wie van intense verhalen en warme liedjes houdt. Al ruim 25 jaar lang is wielerkenner Michel Wuyts de stem van de koers bij ons. Zijn timbre en taalgevoel maken hem uniek. Hij observeert en analyseert. Eens journalist, altijd journalist. Hij praat vanuit de buik van het peloton en kneedt koers tot zijn eigen verhaal. Hij trekt maar al te graag op met Balegemnaar Geert Vandenbon, rustbrenger én gangmaker.
archief foto

Koers heeft twee gezichten. Op klaarlichte dag zoeft het peloton voorbij. Atleten op hun toppunt. Camera’s draaien, spanning stijgt, de sprint is bloedstollend. Als het circus halt houdt en de avond valt, worden atleten mensen. Vlees en bloed. Karakters, met ambities en dromen, met blessures en twijfels. Wit en zwart. Laagje na laagje deelt Michel hun ziel met de toeschouwer. En hun verhalen. Grote histories en leuke weetjes, anekdotes, en vertelsels waar je stil van wordt. Kom het ontdekken.

Tickets kosten € 16. Te Koop via de website: www.minard.be. Info: dagennachtkoers.be. Contact: Geert Vandenbon: geert@pinguinproductions.be.       Reporter 17