Merelbeke bijna klaar voor 53ste Carnavalsweekend

Er wordt met man en vrouw gewerkt voor de praalwagens klaar te hebben voor de 53ste carnavalstoet event dat loop tussen 28 maart en 1 april. Prins Kolo en adjudant Taf trekken op 31 maart de stoet op gang door de straten van de gemeente.

De wagenbouwers mochten uitwijken naar de leegstaande hallen van het vroeger bouwbedrijf Van Cauter na de zware bedrijfsbrand in de Vijverwegel. De ruimte werd ter beschikking gesteld door de huidige eigenaar Plasschaert in afwachting van renovatie site.   De inzet en originaliteit van de lokale groepen, maakt van Carnaval Merelbeke wel één van de mooiste optochten. Op donderdag 28 maart start het feestweekend in het woonzorgcentrun, Het Lindeken, Het Provinciaal Zorgcentrum Lemberge en De Heide. Op 29 maart trekken honderden kinderen door de Merelbeekse straten in een heuse carnavalsstoet.

 

Op zaterdag de unieke machtsoverdracht in de raadszaal gevolg door CaBal (2de editie) in de gemeentehallen. Op zondag is er de 53ste Carnavalsstoet met 8 lokale en 6 gastgroepen. Aankomst voorzien aan de tribune aan Huis Hebbelinck. Op het plein erachter is na de stoet iedereen welkom in de verwarmde feesttent. Maandag wordt de pop verbrand. De pop is een creatie van alle Merelbeekse groepen.

info op www.carnavalmerelbeke.be.