Leerlingen KA Zottegem organiseren paintball-toernooi

Op zondag 14 april 2019 organiseren 3 laatstejaarsstudenten van het Koninklijk Atheneum een paintball toernooi op de weide van het kasteel van Egmont in Zottegem.

In het kader van een GIP project binnen het vak economie in samenwerking met Vlajo (Talent Creatief Ontwikkelen) kozen ze voor de oprichting van hun minionderneming voor een kleurrijk event dat aanslaat bij de jeugd.

Wienand De Ruyver, Branko De Vos en Ruben De Craecker – 3 laatstejaarsstudenten van het KAZ — organiseren op zondag 14 april 2019 een paintball toernooi op het open grasplein beneden het kasteel van Egmont.

Voor het vak economie kregen zij van hun coördinerende leerkracht Stijn Van Nieuwenhove als opdracht om een rendabele minionderneming op te starten die minstens break even draait.

‘Omdat wij vinden dat er in Zottegem wel wat meer activiteiten voor de doelgroep 16+ zouden mogen doorgaan, kozen wij ervoor om een teambuildingsactiviteit te organiseren voor de niet-georganiseerde jongvolwassene in Zottegem’ — aldus Wienand De Ruyver. Paintball is momenteel zeer ‘in’ bij jongeren en tegelijk is het een sportieve activiteit waar teambuilding en fairplay een kritische succesfactor zijn. Zij doopten hun event ‘KAZ goes painted’.

Hun minionderneming wordt ge ëvalueerd door Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) en zij zochten in dit kader ook 2 droomcoaches – Louie Van Rijsselberge en Sandra De Roeck – die hen in het veld bijstaan met logistieke tips en planning.

‘We hebben ondertussen gemerkt dat de organisatie van een paintball toernooi een vrij complexe activiteit is (reservaties/waarborgen/huur materiaal/veiligheid/afspraken/promotie/ manuren…)’ — zegt Branko De Vos.

Ruben De Craecker bewaakt dan weer de randomkadering: ‘We bieden op het terrein enkel alcoholvrije dranken aan. We werken samen met het jeugdhuis De Muze waar de koers ‘Paris-Roubaix’ live wordt uitgezonden. Zo kunnen ook supporters een actieve en gezellige zondag beleven. Bovendien starten we vanaf 10u op zondag.’

Inschrijven op voorhand is een must en kan tot en met 7 april 2019 via kazgoespainted@gmail.com. Vol is vol. Meer info op de FB pagina ‘Kaz goes painted’.