Simileskring Vlaamse Ardennen: lezing Bewindvoering.

Simileskring Vlaamse Ardennen geeft lezing over  ‘Bewindvoering, bescherming van goederen en/of de persoon’ op woensdagavond 3 april 2019 van 19u30 tot 21u45 in het cafetaria van de Hoeve van het PC Sint-Franciscus, Penitentenlaan 22, 9620 Velzeke.

Gastspreker Martine De Moor, coördinator vrijwillige bewindvoering Similes en bewindvoerder van 6 personen Er zijn in de samenleving mensen die het, tijdelijk of langdurig, moeilijk hebben met het beheer van hun goederen en/of het opkomen van hun persoonlijke belangen ; ook personen met een psychische kwetsbaarheid kunnen met deze problemen geconfronteerd worden. Familieleden of betrokkenen trachten hen bij te staan en te helpen maar soms volstaat dit niet. Ook zijn er heel wat familieleden die zich zorgen maken over de toekomst van hun ziek gezinslid en zich de vraag stellen “Wat na ons, wie zorgt er voor de goederen van ons ziek gezinslid wanneer wij er niet meer kunnen voor zorgen?”

Deelnameprijs per avond: € 3 voor leden, € 5 voor niet-leden

Inschrijven is gewenst via mail  similes.vlardennen@gmail.com.

Programma:

Deel 1: toelichting van het wettelijk kader dat een bescherming op maat kan bieden bestaande uit twee mogelijkheden: een buitengerechtelijk systeem en een gerechtelijk systeem.

Deel 2: voorstelling van het initiatief vrijwillige bewindvoering.