SONY DSC

Herman De Croo doet mee aan de verkiezingen of wat dacht u

Herman De Croo 51 jaar ononderbroken in parlement, een unicum…
en lijstduwer bij volgende verkiezingen!
2018 was andermaal een feestjaar voor minister van Staat Herman De Croo.
Nadat hij reeds in 2017 uitgebreid was gevierd voor zijn 80 lentes, bereikte hij in 2018 de kaap van 50 jaar ononderbroken parlementair mandaat. Een prestatie die geen enkele liberaal politicus hem ooit voor deed.
Boeken
Er verscheen eveneens een boek uitgegeven door het Liberaal Archief ‘Herman De Croo, visionair liberaal’ waar zowel vrienden, familie, politieke mede- en tegenstanders hun licht lieten schijnen op de persoon en de carrière van Herman De Croo.
In het najaar zette de ereburgemeester van Brakel zelf de kers op de taart met de langverwachte publicatie van zijn biografie “Herman De Croo. Geworteld in het leven”, uitgegeven bij Lannoo in beide landstalen.
Wie dacht dat het schrijven van deze turf voor de politieke duizendpoot uit Brakel een signaal zou zijn om het nu toch wat rustiger aan te doen is eraan voor de moeite.
Nog steeds kom je Herman De Croo iedere week tegen op zowat iedere activiteit in Oost-Vlaanderen en ver daar buiten, zo was hij enkele weken geleden nog een van de eminente sprekers op het World Global Forum in Azerbeidjan en is zijn wekelijkse zitdag bij hem ten huize in Michelbeke al meer dan 50 jaar een traditie.
Op de vraag waarom hij dit ritme blijft aanhouden en niet denkt aan ophouden antwoord Herman De Croo steeds op de hem gekende stijl:
“Waarom zou ik stoppen, politiek is mensen helpen en bijstaan en het dagelijks contact met de burger is voor mij nog steeds het allerbelangrijkste. Op straat, op de markt, op mijn zitdagen,… daar voel ik de pols van de maatschappij. Daar word je geconfronteerd met de echte noden van de mensen. Dat blijft voor mij de drijfveer om verder te gaan en ik ben blij dat ik deze waarden aan mijn kinderen heb kunnen doorgeven.”

Verkiezingen
Op 30 maart gaat Herman De Croo reeds zijn 51ste jaar ononderbroken parlementair mandaat in en hij denkt blijkbaar nog niet aan stoppen.
De Croo neemt immers ook deel aan de parlementsverkiezingen van 26 mei. Hij is lijstduwer op de Vlaamse lijst. De gewezen Kamervoorzitter haalde vorig jaar bij de provincieraadsverkiezingen in het arrondissement Aalst-Oudenaarde maar liefst 15 926 voorkeurstemmen en kroonde zich daarmee tot absoluut stemmenkampioen van alle partijen in Oost-Vlaanderen.
In 2014 ging hij de campagne in met de slogan “Het kan, met Herman!”, nu vijf jaar later blijft de kracht en populariteit van de Brakelse politicus nog steeds onge ëvenaard!