Olsa Brakel werkt zichzelf in nesten

K.OLSA Brakel-SC. Dikkelvenne: 1 – 2.

De bezoekers namen, in deze voor beide ploegen belangrijke match, de beste start. Callebaut devieerde een vrije trap van Nyoni, Van Den Noortgaete was attent. OLSA diende van antwoord, een schot van De Haspe ging naast. Korte tijd later opende Dikkelvenne de score. Nyoni zwiepte de bal richting 2e paal waar Pollet kon binnen knikken, 0-1 na 10’. Lkoutbi trapte voor Brakel een vrije trap zwak in de handen van Steelant. De bezoekers duwden het mes nog wat dieper in de Brakelse wonde. Panneel dook, al dan niet in buitenspelpositie, de ruimte in en maakte het beheerst af. 0-2 na 20’. Consternatie alom toen de ref plots de wedstrijd stillegde, een supporter werd onwel en ging tegen de grond. De onfortuinlijke man werd met de ziekenwagen naar het ziekenhuis gebracht. Voor Brakel kon Lkoutbi nog even voor dreiging zorgen, zijn vrije trap ging net naast.

Na de rust trachtte OLSA het tij te keren. Al na een paar minuten hield doelman Steelant de bezoekers overeind toen hij net voor de doellijn een kopbal van De Haspe kon pareren. OLSA knokte zich terug in de match. Een mooie aanval begon bij Pauwels, die speelde door naar De Haspe die de bal voor doel bracht waar Haezebroeck slim doorliet voor Kabanda die in één tijd net naast de paal raak trof. 1-2 na 54’. Bij OLSA kwam Delie de aanval versterken, korte tijd later ging zijn poging naast. Bij Dikkelvenne werd Panneel nog maar eens de diepte ingestuurd, die duwde de bal wat ver voor zich uit zodat Van Den Noortgaete erger kon voorkomen. Brakel behield het meeste balbezit, maar verder dan wat geharrewar in de slotfase voor het bezoekende doel kwam het niet. OLSA ging dus opnieuw de boot in tegen een rechtstreekse concurrent en staat opnieuw laatste.

Komende zaterdag is er de erg belangrijke uitwedstrijd bij Overijse, een ploeg die 1 punt meer telt in de rangschikking dan OLSA.