Politieman/leider geloofsgemeenschap krijgt 2 jaar cel voor aanranding minderjarigen

Een man uit Gavere is gisteren veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor de aanranding van drie minderjarige jongens.

Tussen 2004 en 2013 zou hij drie minderjarige jongens, die deel uitmaken van de geloofsgemeenschap waar de man leider van was, betast hebben. Hij zou ze afgezonderd hebben van de groep en hun geslachtsdelen betast hebben. De man zelf verklaarde woensdag dat hij onschuldig is. Volgens procureur Myriam Claeys hanteerde de verdachte steeds dezelfde modus operandi, hij zonderde de jongens af van de groep om hen nadien te betasten aan de geslachtsdelen. De procureur eiste twee jaar cel en ontzetting uit de rechten. Toen de feiten aan het licht kwamen heeft de man als leider van de geloofsgemeenschap alles opgebiecht binnen de gemeenschap. Dat is blijkbaar de interne procedure. Pas toen er nog verhalen opdoken beslisten de slachtoffers om naar de rechter te stappen. De beklaagde ontkende in de rechtbank alles. Hij hield zijn onschuld vol door te opperen dat sinds hij zich in 2014 outte als homoseksueel de duivel was binnen de geloofsgemeenschap. Volgens zijn advocate ligt de gemeenschap al jaren overhoop en is deze aanklacht een manier om haar cli ënt definitief uit de gemeenschap te weren. Het dossier zit volgens haar vol twijfels en onduidelijkheden en daarom werd de vrijspraak gevraagd. Ze pleitte ook dat hij al jarenlang actief is in de jeugdsport en ook via zijn werk bij de politie vaak in contact komt met minderjarigen en dat daar nooit problemen of klachten zijn geweest. De drie slachtoffers kregen schadevergoedingen van 2.500 en 2.750 euro toegewezen. Als de man nieuwe feiten zou plegen moet hij als nog naar de gevangenis. Het is hem ook verboden om met minderjarigen in contact te komen. Het is niet duidelijk of de man aan de slag kan blijven als inspecteur van de politie.

Bron Het Nieuwsblad, lees meer via onderstaande link

“Onberispelijke politieman” krijgt twee jaar cel voor aanranding minderjarigen

 

 

X