Zottegem – Goeie ziel hangt extra voedsel voor ratten aan de meest gebruikte uitgang,… de inrit van de NMBS parking

Episode 32 – Arme ratten krijgen met dit zachte weer extra voedsel aan de inrit van de NMBS parking in Bevegem, aan de achterkant van het station van Zottegem, daar waar kamikaze piloten* de parking massaal verlaten, behulpzaam om de verdwaalde voetgangers en andere dwaze weggebruikers te decimeren. Daar vinden de Zottegemse ratten een smakelijke brij in een plastic zakske.

(*Het nauwelijks zichtbare verbodsbord negerend.)

Satire – Interview met Vetzack de Mecenas:

DB – Jij bent Vetzack, de rattenvriend. Vertel eens wat je doel is?

Vetzack – Bwaahh snirfff ooink,… ik dachte zo bij mezelve,. . oooink,… al die toffe chauffeurs die de ingang van de parking gebruiken als uitgang,… en zo de Broeder Mareslaan opvlammen, ik steek ze een hart onder de riem en hang er een zakje voedsel. Ze hebben het maar mee te nemen.

DB – Dus jij bent niet de dumper, die voor de bedeling zorgt aan de vuilbak bij de uitgang van de parking?

Vetzack – Nient, da’s mijn lief. Een vree wijveken zenne. Die brengt er voedsel voor de katten. Ik zorg voor de ratten.

DB – Een hele Onderneming.

Vetzack – Joak, oooink,… Ik heb natuurlijk eerst een rendabiliteitsstudie uitgevoerd. Het is duidelijk, bijna niemand gebruikt nog die uitgang.

De chauffeurs volgen hun herte, peinz ik, want aan de uitgang is een school met veel jonge kinderen. Langs de ingang naar buiten vlammend, waar het aankomende verkeer dat niet verwacht, win je trouwens een halve minuut.

DB – Dat is waar. Dank u voor het interview en de tip.

Vetzack – Ooink snirfff bwaahh.