Grote zwerfvuil opruim-actie in Zottegem

Vandaag gaat in Zottegem de grote POETS-actie door.

Inwoners zetten zich, al dan niet   op zichzelf, met een vereniging of politieke partij, in om de ganse dag zwerfvuil te rapen. Vanavond wordt de ‘buit’ om 16 uur samengebracht op het marktplein van waar het zal afgevoerd worden.

Isabel Sprangers is op tocht in Velzeke: “Ik ga met de fiets naar mijn werk in Zingem en ik erger me aan de vele blikjes, rommel, papier, lege flessen die op straat in de berm liggen. Af en toe maak ik er werk van om de straat mooi te maken. Ik volg hierbij het voorbeeld van de proper Zwalm Stappers die inspirerend gewerkt hebben. 30/3 werd uitgeroepen als poetsdag in Zottegem. Ik kreeg dit via een facebookbericht. Ik heb niet getwijfeld en me kandidaat gesteld. De gemeente brengt dan enkele handige afvalprikkers, handschoenen en zakken. Op de Markt is er dan om 16 uur een persmoment en wordt aan alle vrijwilligers een hapje en een drankje aangeboden. Mijn nichtje en neefje Liza en Simon Glorieux ook opgetrommeld om tante mee te helpen en ze waren met veel zin van de partij!”

Zij namen de Zwarte Straat, het marsveld langs het kerkhof in Velzeke, de wijk in Velzeke en een deel van de Provinciebaan onder de handen. Goed voor een 8 volle zakken, een hoop planken en veel grof vuil.