Schepen Els De Turck: ‘Minibusje zal onze OCMW – dienstverlening versterken’

Heerlijk avondje in de raadzaal van het OCMW in Balegem. De schenking van een minibus en de uitreiking van een cheque van 2.500 euro aan vijf Oosterzeelse verenigingen werd in een feestelijk jasje gestopt. Veel glunderende gezichten. De minibus zal nu ingezet worden om de OCMW-dienstverlening te versterken. De minibus werd geschonken door 33 Oosterzeelse handelaars/ondernemers en vier zaken buiten Oosterzele. De sponsoring verliep via de firma Special Ad, die een voertuig ter beschikking stelt voor het vervoer van schoolkinderen, bejaarden en mensen met een beperking. De meeste handelaars tekenden present en mochten zich even voorstellen. Op al dat goeds nieuws, mocht met recht en reden geklonken worden. Het dream-team van het OCMW zorgde voor een heel verzorgde receptie met heerlijke hapjes en dranken. (Reporter 17)

Een goed idee van OCMW Oosterzele om in zee te gaan met Special Ad dat maatschappelijk verantwoord ondernemen vertaalt in een even eenvoudig als uniek concept: met de steun van lokale ondernemers helpt men non — profit organisaties aan gratis vervoer met het motto ‘Communicatie with a smile’. Oosterzele koos voor een nieuw voertuig voor de Minder Mobielen Centrale.
OCMW — voorzitster Els De Turck (heel enthousiast en bevlogen): ‘We moeten enkel instaan voor het onderhoud en de verzekering van de minibus. Vrijwilligers van de Minder Mobielen Centrale zorgen jaarlijks voor 1300 ritten voor 75 klanten en leggen zo’n 24.000 km af. Dat deden ze met eigen wagen, vervoer van mensen in een rolwagen is niet altijd gemakkelijk. Ze brengen onder meer mensen die slecht te been zijn, mensen met een beperking, ook personen met een laag inkomen op hun bestemming, het kan een bezoek zijn aan een ziekenhuis, dokter, familie, winkel,…Op die manier halen we mensen uit hun sociaal isolement’, speechte Els De Turck.
Schenking 2.500 euro
Special Ad ging op het gezellig avondje nog een stap verder. Er werd 2.500 euro geschonken aan vijf Oosterzele organisaties. De gelukkigen: de afdelingen van Ziekenzorg Oosterzele, Balegem en Scheldewindeke, de groep Sint — Franciscus (O.L.V. Ter Veldbloemen en De Zilverlinde) en OC De Beweging Gijzenzele. OC De Beweging kreeg goed nieuws te horen: het krijgt een bouwvergunning voor een project met 44 appartementen op de gloednieuwe site Groot Bewijk in Scheldewindeke.         Reporter 17