Verdachten granaataanslagen Brakel, Herzele en Ophasselt voor de rechtbank

Twee broers uit Houthalen Helchteren moesten zich gisteren in de correctionele rechtbank verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Oudenaarde. Ze worden verdacht van de granaataanslagen in Brakel en Herzele en riskeren 5 en 4 jaar cel.

De twee worden verdacht van onder andere verboden wapengebruik, brandstichting en deelname aan een criminele organisatie. Tijdens de 3 granaataanslagen in de periode juni 2017 werd telkens Brakelaar Laurenzo Van Mello geviseerd. Volgens de procureur gaat hem vermoedelijk om een afrekening in het drugsmilieu. Op 8 juni ontplofte een eerste granaat bij Eurotuin in Geraardsbergen maar dat bleek een vergissing. Hij was bedoeld door Tuinhuizen Van Mello in Ophasselt, het bedrijf van de ouders van Laurenzo Van Mello. Dezelfde nacht werd ook een granaat gegooid naar de etalage van de fietsenzaak Best Bikes van Laurenzo Van Mello in Steenhuize Wijhuize (Herzele). De derde granaat werd op 11 juni 2017 gegooid, naar zijn woning in de Wielendaalstraat in Brakel. Volgens Laurenzo werden de aanslagen gepleegd omdat hij iemand uit het drugsmilieu niet wou helpen bij het betalen van zijn schulden. Uitspraak op vrijdag 26 april.

Bron Het Nieuwsblad, lees meer via onderstaande link

Broers riskeren tot vijf jaar cel voor granaataanslagen op fietsenhandelaar: “Allemaal omdat ik geweigerd had zijn schulden te betalen”