1 April – Geen klinkers draaien – Wel volksfeest !!

Deze ochtend werd er via De Beiaard een oproep gepost van onze schepen van Openbare Werken Matthias Diependaele (N-VA). Wij hebben goed nieuws! Het betreft hier uiteraard een 1 april-grap. Werken gaan we volgende zondag niet doen. Wel kunnen we in Zottegem genieten van de Ronde van Vlaanderen! Voor de derde keer op rij is onze stad “Dorp van de Ronde”. De renners rijden langs het Stationsplein, de Stationsstraat, Markt en Heldenlaan richting Elene en Velzeke waar ze de eerste kasseistroken van de dag voor de wielen krijgen: de legendarische Lippenhovestraat en Paddestraat.

Van 9 tot 11 uur kunt u er genieten van een grat ¡s ontbijt: croissants, koeken en koffie en fruitsap. ledereen is welkom, (om praktische redenen geeft u het best vooraf een seintje op toerisme@zottegem.be). Van 11 tot 12 uur komen de Platte Choco’s optreden, zij brengen oa live hun Rondelied. Op de middag en dat voor de rest van de dag kunt u ter plekke een hapje eten en een glas drinken en na de aankomst omstreeks 16.30 uur zorgt  DJ S-SOUND voor een After-Ronde feestje. Uiteraard wordt de wedstrijd vertoond op groot scherm en hoeft u niets te missen van het wielerspektakel. Het wordt ook drie keer drummen voor de koers: om 9.35 uur passeren de Junioren, om 11.40uur de Dames en omstreeks 12.40 uur wordt het drummen om de Eliterenners aan te moedigen.

Daarnaast is er ook een Ronde-Dorp op de Penitentenlaan voorzien waar de wedstrijd ook op groot scherm zal worden vertoond.

 

Veel plezier met De Koers !!!!

X