Moordenaar van ’t Vraagteken wordt veroordeeld wegens bezit van drugs in de gevangenis.


Geraardsbergen. Sven Vlassenbroeck — intussen 40 jaar oud — werd door de rechter schuldig bevonden nadat hij in de gevangenis van Brugge betrapt werd met drugs. Sven Vlassenbroeck kreeg een geldboete van 8.000 euro, waarvan 800 euro effectief. Er werd tevens 6 maanden cel gevraagd, maar de rechter ging op deze eis niet. De veroordeelde zit immers een levenslange celstraf uit. Sven Vlassenbroeck kreeg wel een tuchtstraf voor de feiten.

De moorden in ’t Vraagteken.
In 2003 was het vijftien jaar geleden dat caf é ’t Vraagteken op de Markt in Geraardsbergen het decor was van één van de meest genadeloze en vooral cynische moordpartijen uit onze vaderlandse misdaadgeschiedenis. De jonge broers Steven (19) en Sven (24) Vlassenbroeck vermoordden op een gruwelijke wijze de caf éuitbater Bryan Vanden Bremt (30), dienster Cynthia Ronse (19) en Bjorn Wymeersch (18). Bryan werd met een gietijzeren kandelaar het hoofd ingeslagen. Cynthia en Bjorn werden de keel overgesneden. Toen bleek dat beiden nog niet dood waren, werden nog enkele dodelijke messteken toegebracht.

Hierna verdwenen ze met de inhoud van de kassa, 3.750 euro. Het duurde vijf weken eer de geweldplegers werden gearresteerd. Ze bekenden vrijwel meteen en wezen ook de plaats aan waar ze hun met bloed besmeurde kledij en messen hadden gedumpt: de Dender, op loopafstand van hun appartement. Van de gestolen buit hadden beide broers reeds 2.250 euro verbrast.

Tot tweemaal toe werd Sven betrapt op het bezit van drugs.
De beide broers zitten een levenslange straf in de gevangenis in Brugge uit. Vorig jaar werd  Sven Vlassenbroeck tot tweemaal toe betrapt met een kleine hoeveelheid cannabis. De eerste maal had hij de cannabis verborgen in een plastic doosje in de kleedkamer. De volgende keer werd er in zijn cel niet alleen drugs gevonden maar ook een flinke hoeveelheid medicatie. De procureur eiste 6 maanden cel, maar de rechter beperkte zich tot een boete van 8000 euro, waarvan 800 euro effectief, en een tuchtstraf.
Sven Vlassenbroeck bekende de feiten. Zijn advocaat riep verzachtende omstandigheden in en onderstreepte dat hij voordien op het bezit van drugs in de gevangenis nooit werd betrapt.

Julien Borremans