Schrijfster Nathalie Stroobant zet CC De Kluize onder water

Oosterzele – Op zondag 31 maart stelde Nathalie Stroobant haar nieuwste kinderboek voor: (W)onderwater. Een spannend en meeslepend avonturenverhaal met als onderliggende thema’s: klimaatsverandering, vriendschap, plastic soep en gulzigheid.

Na “De bijzondere uitvinding van Boris Bord” is “(W)onderwater” het tweede boek van de jeugdschrijfster en fotografe uit Balegem. Het is een spannend en meeslepend avonturenverhaal voor kinderen vanaf 8 jaar. In het boek krijgt hoofdpersoon Kai de schrik van zijn leven als hij midden in de nacht merkt dat zijn huis tot aan de eerste verdieping onder water staat. Samen met zijn zusje Coralie, haar bed en een bende gulzige meeuwen gaan ze op zoek naar hulp. Ze moeten voorbij een stinkende draaikolk en ontmoeten pinguïns temidden van ijsblauwe schotsen. Uiteindelijk meren ze aan bij de winnaars van de Grote Talenten-Zee-Wedstrijd: de schuwe Zeemonsters. Maar hebben ze nog voldoende tijd om het ondergelopen dorp te redden? En haalt iedereen de eindmeet?

Ook de boekvoorstelling was een avontuur op zich. De meer dan 150 — in het blauw gehulde — fans zaten van bij aanvang in de juiste sfeer. Ze betraden blootsvoets de theaterzaal van De Kluize en werden dan getrakteerd op een gevarieerd, wervelend én kindvriendelijk spektakel rond het bewuste bed.

Naast het schrijven van boeken geeft Nathalie volop workshops aan bibs en scholen met haar organisatie “BoekGoesting”. En tussendoor volgde ze ook een opleiding tot fotografe. “De illustraties in het nieuwe boek zijn stuk voor stuk gebaseerd op foto’s die ik wereldwijd genomen heb”, legt Nathalie uit. (W)onderwater verenigt eigenlijk mijn drie passies: schrijven, fotograferen en reizen. Zo neem ik de lezer niet alleen mee op de trip van Kai en Coralie maar ook doorheen landen als IJsland, Mexico, Zuid-Afrika, Costa Rica en Japan. Nic Balthazar is alvast heel enthousiast: “Wat een wild, woest, wonderlijk verhaal. Dat je er twee maal mag bij nadenken is ook winst”.

Het boek is vanaf vandaag te koop. Meer info en bestellen op www.nathaliestroobant.be of nathalie.stroobant@hotmail.com