De kindercarnavalsstoet trok vrijdag het carnavalsweekend op gang.

Het 53ste carnavalsweekend in Merelbeke werd vrijdagmiddag op gang getrokken met de kindercarnavalsstoet. De jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar van de verschillende basisscholen liepen in een kleurrijke stoet. Elke klas was verkleed in een eigen thema. We zagen schilders en bomen, cowboys en Muppets passeren. Na afloop wachtte hen een leuk feestje in de Gemeentehallen. Zaterdagavond was er om 18.11 uur de ludieke machtsoverdracht in het gemeentehuis. Het thema van de  machtsoverdracht ging in het Merelbeeks dialect.

Er werd hulde gebracht aan Dirk Poriau voor de jaren inzet en de op volger van feestelijkheden Luc Van Huffel. De winnaars van de teken wedstrijd werden ook bekent gemaakt, 184 tekeningen uit gilko en go met als thema meesters.  De prijs van de gemeente ging naar Julia Natkowska, de prijs van de Dzjakkers was voor Maxine De Rop en de prijs Dries De Bock/Natussen was voor Lore Coussement. Het jongste gemeenteraadslid An-Sofie Mestdagh werd verkozen als carnaval scheppen 2019