Man (85) brengt vrouw (85) om het leven met vuurwapen. “Bang dat ze alleen zou achterblijven”

Vrijdag werden de levenloze lichamen gevonden van een bejaard koppel in hun woning in Brakel.

Het CSI-team werd ter plaatse gestuurd, samen met de wetsgeneesheer en een wapendeskundige.  Ook de onderzoeksrechter en het parket van Oost-Vlaanderen stapten ter plaatse af.   Alles wijst momenteel op een gezinsdrama, waarbij de man ( °1933) eerst zijn echtgenote ( °1933) met een vuurwapen om het leven bracht om naderhand zelfmoord te plegen met hetzelfde vuurwapen. Wat de precieze omstandigheden en aanleiding voor de feiten waren, maakt het voorwerp uit van het gerechtelijk onderzoek.

Navraag bij buren leert dat beiden de jongste jaren sukkelden met de gezondheid. De vrouw raakte 7 jaren geleden verlamd aan haar linkerkant, zat sindsdien in een rolstoel en dementeerde de laatste tijd. De man liep vorig jaar een heupfractuur op en er was bij hem prostaatkanker vastgesteld. Volgens de buurtbewoners wou de man waarschijnlijk niet dat de vrouw alleen zou achterblijven mocht er met hem iets gebeuren. Het koppel was zeer graag gezien in Brakel.

Bron Het Nieuwsblad, lees meer via onderstaande link

Clement (85) schoot zijn vrouw dood en daarna zichzelf: “Hij was bang dat ze alleen zou achterblijven”