Niklas Arents & Laura Peeters

Laura Peeters en Niklas Arents zijn de Ninoofse N-VA gezichten voor de komende verkiezingen

Niklas Arents en Laura Peeters zijn twee kandidaten die samen op de N-VA lijst zullen staan in Oost Vlaanderen

Laura Peeters (29j) en Niklas Arents (24j) zijn jong, ambitieus én willen vooral vooruit kijken. Ze willen vooral de nadruk leggen op migratie en klimaat.

Het voorstel van minister Homans maakt een  proefperiode  mogelijk voor het  Islamitisch Cultureel Centrum (ICC)  in Meerbeke:

Laura en Niklas sluiten zich volledig aan bij de kritische, doordachte standpunten van de N-VA. Zo ook bij het voorstel van minister Liesbeth Homans om een  proefperiode van vijf jaar in te bouwen vóór moskees een erkenning krijgen. Het ICC in Meerbeke komt in aanmerking voor zo’n proefperiode. Vijf jaar lang moet het ICC dan aan een reeks nieuwe voorwaarden voldoen vooraleer het recht heeft op overheidssteun of belastinggeld. Wahabistische en salafistische strekkingen wil de N-VA niet in Ninove. Er moet een einde komen aan de buitenlandse giften en dus ook aan de inmenging van buitenlandse politiek.

Erkenning is voor elke gemeenschap van belang, maar eerst moet er vertrouwen zijn, vertelde Laura Peeters.

Anderzijds is erkenning een belangrijk signaal naar de verschillende geloofsgemeenschappen toe. Dan voelen alle gemeenschappen zich gewaardeerd en dat is van belang voor een gezonde samenleving. Maar eerst is er vertrouwen nodig. Het voorstel van de N-VA zorgt daarvoor.

Op straat komen voor het klimaat is nobel, als jongere zelf in de politiek stappen om vooruitgang te boeken is doeltreffender benadrukte Niklas Arents.

De N-VA heeft ook een concreet  klimaatplan, zonder oogkleppen en zonder extra groene belastingen:

Laura  en Niklas zien op 26 mei een duidelijke keuze voor de kiezer: ofwel het  ecorealisme  van de N-VA, ofwel het groene luchtkasteel van gebakken lucht. De verkiezingen van 26 mei mogen wat hen betreft gerust over het klimaat gaan. Ze dagen de andere partijen uit om eindelijk eens concreet te worden. De N-VA heeft als enige partij een plan klaar voor het klimaat. Het uitgangspunt daarbij is een geleidelijke energietransitie, die rekening houdt met alle domeinen, ook het economische.

Kandidaten uit Ninove

Lijstnummer N-va 8  

Kandidaat Vlaams Parlement – Oost-Vlaanderen
Opvolger plaats 13 Niklas Arents

Kandidaat Kamer van Volksvertegenwoordigers – Oost-Vlaanderen
Opvolger plaats 10 Laura Peeters