Alexander Kristoff, zondag op het podium, vandaag in Horebeekse Boekhandel

Vorige week kwam Alan Peiper, ploegleider van UAE, met zijn volledige ploeg afgezakt naar de Horebeekse boekhandel tijdens de trainingssessie. Zelf stapt hij regelmatig af voor een koffie, maar ditmaal nam hij de volledige ploeg mee.

Barista Tom verzekerde Alan dat de overwinning voor het grijpen lag na hun bezoek en inderdaad,zondag spurtte Alexander Kristoff op onnavolgbare wijze naar de overwinning in Gent-Wevelgem.

Alexander Kristoff is niet zomaar een renner, zo won hij onder andere de Ronde van Vlaanderen in 2015.

Wellicht ook dat de komst van Gaviria hem prikkelde en uitdaagde om een mooie overwinning bijeen te spurten. Hij hield in elk geval woord.

Of de ploeg ook zondag iets verwezenlijken is zeer de vraag. Alhoewel Alan Peiper erg tevreden was met de overwinning. “Een mannenkoers” zoals hij de wedstrijd noemde is hij voorzichtig met voorspellingen over Vlaanderens Mooiste. “Het is een heel andere koers” dan Gent-Wevelgem” verklaart hij. “Grote(re) ploegen kunnen beter de wedstrijd organiseren en daarom zullen wij erop moeten rekenen om mee te zijn met de juiste groep. En dan weet je nooit natuurlijk” zegt hij met zijn pretoogjes

Uit dankbaarheid voor de voorspelling – of is het eerder bijgeloof?- kwam de ploeg met oa Gaviria, Marco Marcato, Vegard Laengen etc terug naar het centrum van de kosmos, zoals Tom zijn zaak soms noemt omdat mensen van verschillend pluimage zijn zaak opzoeken.

Benieuwd of de ploeg volgende week terug kan afzakken naar Horebeke.