Brutale inbraak in tenminste 9 wagens in Deftinge en Goeferdinge.


Geraardsbergen. Tijdens de nacht van woensdag op donderdag zijn dieven heel professioneel te werk gegaan in de wijk Steenbakkerij te Goeferdinge. Volgens Els Peeters – één van de slachtoffers – braken de dieven in tenminste 7 BMW’s in. In Deftinge werd er in nog 2 andere wagens ingebroken. Elke wagen werd beroofd van navigatieapparatuur en radio. Er werd zelfs een autostuur gestolen.

Els Peeters is heel verontwaardigd. ‘De dieven sloegen de achterruit in en braken vervolgens de radio en het navigatiesysteem uit. De inbrekers waren professionals, want nergens ging het alarm van de wagens af.’ Els Peeters hoopte dat de politie het voorval tot op de bodem zou uitzoeken, maar ze reageert ontgoocheld: ‘Het toppunt is dat het labo beslist heeft om niet te komen. Onbegrijpelijk. Uiteindelijk kwamen twee inspecteurs opdagen om de wagens te controleren.’

Wie iets verdachts zou hebben gezien tijdens de nacht van woensdag op donderdag in Goeferdinge of Deftinge, gelieve dit zo snel mogelijk te melden aan de politie van Geraardsbergen/Lierde (tel.: 054/43 04 30)

Julien Borremans