Zottegemse whisky behaalt brons in vermaarde internationale wedstrijd

De whisky van Stokerij Jonasberg in Zottegem heeft brons behaald op de World Whiskies Awards.

Stokerij Jonasberg gaat al vele jaren mee in Zottegem en bevindt zich langs de Steenweg op Aalst, vlakbij kruispunt ’t Vosken. Het ging om een internationaal vermaarde wedstrijd, georganiseerd door het door het toonaangevende online magazine The Drink Reports. Jonasberg won in de zogenaamde ‘Single Cask Single Malt’ – categorie. ““Single Malt slaat op het feit dat de whisky geen mengeling is van verschillende distilleerderijen en Single Cask wil zeggen dat hij van één vat afkomstig is, waarin hij bovendien minstens drie jaar heeft gerijpt alvorens hij op de fles getrokken wordt”, legt zaakvoerder Jan Mertens uit.

Lees meer via onderstaande links

Zottegemse whisky behaalt brons op prestigieuze World Whiskies Awards

Zottegemse whisky haalt brons op World Whiskies Awards