eerste digitaal huwelijk in Brakel

Eerste digitale huwelijken in Brakel

 

Gisteren werden de eerste digitale huwelijken voltrokken op het gemeentehuis van Brakel. De schepen voor burgerlijke stand (Marleen Gyselinck — Brakel) dient hierbij haar identiteitskaart in de computer te brengen en een klik te maken zodat het huwelijk meteen voltrokken is. De wet schrijft dit voor en dit is vanaf 1 april ingevoerd.
Marleen Gyselinck: “ Ik dien gewoon te klikken met de muis en het huwelijk is voltrokken. We geven wel nog steeds een huwelijksboekje mee en de gehuwden tekenen nog steeds na het ja-woord. Anders stelt zo’n plechtigheid niet veel voor. Het moet toch nog wat uitstraling geven want het blijft een mijlpaal in een mensenleven.”
De eerste digitale trouwers in Brakel waren Aaron Bral en Lies Meersman.
Het tweede koppel was Steven Braekeleir en Laura De Bie.
Aan allen proficiat