Jeugdauteurs bezoeken Zottegemse leerlingen

In het kader van jeugdboekenmaand organiseerde het zesde leerjaar van het Sint-Barbaracollege te Zottegem een heuse boekenbeurs m ét bezoek van twee echte jeugdauteurs: Frank Geleyn en Patrick Bernauw.

Alle ouders, grootouders en medeleerlingen werden uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan de beurs die doorging in de mediaklas en het leercentrum van de school. De leerlingen van juf Isabelle stelden er per twee een stand op rond een Vlaamse (jeugd)auteur en gaven uitleg over de auteur en zijn/haar werk. Op voorhand werd via affiches aangekondigd dat er ‘special guests’ aanwezig zouden zijn en dit bleek niemand minder dan Frank Geleyn en Patrick Bernauw!

Ieder duo had hun auteur zelf via e-mail een uitnodiging gestuurd waarop sommigen leuke bladwijzers of mooie tekeningen ontvingen die ze konden gebruiken tijdens de beurs. Wekenlang werd er voorbereid, gerepeteerd en bijgestuurd. De leerlingen zochten zoveel mogelijk informatie op, ontleenden alle boeken van hun auteur uit de bib en richtten zelf hun stand met bijhorend paneel in. De bezoekers waren erg onder de indruk en onze eregasten ook! Op het einde van de boekenbeurs werden we beloond met een lezing door zowel Frank Geleyn als Patrick Bernauw. De zesdes hingen aan hun lippen en er volgde dan ook een hartelijk applaus.