Groen klaagt de lakse besparings- en uitgavenpolitiek van de stad Geraardsbergen aan.


Geraardsbergen. Groen heeft vragen bij het financi ële bestuur van de stad Geraardsbergen: ‘Enerzijds moet de bevolking van Geraardsbergen de ene na de andere besparingsmaatregel slikken: zo is er de sluiting van het openluchtzwembad; de halvering van de mantelzorgpremie; geen gratis rattenvergif meer te verkrijgen.’ Volgens Patrick Franceus zijn dit nog maar de voorhoedemaatregelen. ‘We houden ons hart vast van wat er nog op ons gaat afkomen.’

‘Voor de verkiezingen was er geen vuiltje aan de lucht, maar 14 oktober was nog maar pas voorbij en de slecht-nieuws-show kon beginnen. Hoe dit alles kan worden gecombineerd met de uitgaven verbonden aan het kenniscentrum, is voor ons een raadsel,’ stelt Patrick Franceus van Groen Geraardsbergen. Volgens Groen wordt de gevel van het kenniscentrum met een glazuren tegel bekleed, dat meer dan 2 euro ’t stuk kost. ‘Voor het hertekenen van de site van ‘den Bleek’ heeft de stad voor een studie €100.000 uitgetrokken. Dit staat los van de kosten die verbonden zijn aan de uit te voeren werken.’

Hoe deze uitgaven te rijmen zijn met de besparingen die door de strot van de modale belastingbetalers worden geduwd, is voor Groen een raadsel. ‘Wellicht hoopt men dat de inwoners kort van geheugen zijn en dat in 2024 alles vergeten en vergeven is.’

Julien Borremans

 

X