Jens Anno organiseert ‘rouwstoet’ voor oldtimers “Lage-emissiezone jaagt onze hobby de dood in”

Zaterdag verzamelden een 20 tal oldtimers aan het Voske te Oombergen. Om van hier uit te richting Sint-Amandsberg vertrekken om deel te nemen aan “Red de Oldtimer Oost-Vlaanderen”. De bedoeling is gewoon om te laten zien, welke liefde wij hebben voor het mobiele erfgoed. Ook vijf andere Vlaamse steden is er een ‘rouwstoet’ voor old ­timers.

Noem een automerk en een oud model stond aan het Heilig KruisPlein in Sint-Amandsberg: een Rolls Royce uit 1962, een Ford Thunderbird uit 1955, een BMW uit 1978, een Triumph uit 1978, … Sprongen ook in het oog: een oude brandweerwagen, een oude bus en een Ferrari-rode … Ferrari Testarossa. Voor elke liefhebbers van oldtimers was er wel iets. Aan ’t lokaal van Gentsche Retrowielen Westveld Heilig Kruisplein te sint-Amandsberg verzamelden tientallen oldtimers, de bedoeling is om onze liefde voor oude wagens te kennen te geven en aandacht te vragen om een uitzondering voor de komende “Lage-emissiezone” Na Antwerpen en Brussel komt ook in Gent de invoering van de lage-emissiezone dichterbij. Vanaf 1 januari 2020 zijn vervuilende diesel- en benzinewagens niet langer welkom binnen de Gentse stadsring in gent. Gentse eigenaars van oldtimers vragen een uitzondering op de lage-emissiezone (LEZ) die volgend jaar wordt ingevoerd. Nu riskeren ze een fikse belasting te moeten betalen maar hoeveel die bedraagt, wordt pas dit voorjaar beslist. Schepen van Milieu Tine Heyse (Groen) houdt voet bij stuk.

We gaan er een gezellige babbel slaan over de te verwachten problemen over ons erfgoed en daarna wordt er een vrije rit gereden met road book om ons eens te tonen met waar we fier over zijn en zorg voor dragen . Er wordt gezorgd voor zwarte rouwlintjes om aan onze wagens te bevestigen. We houden ons strikt aan de verkeersregel en maken geen rare capriolen en claxons worden niet gebruikt .Dit in samenwerking met de overheid. Komt er op neer dat we tonen dat we een rustige hobby beoefenen .

X