VZW De Bron Zottegem zet ‘val-team’ in

Vzw De Bron Zottegem heeft een traject uitgewerkt om het aantal val-incidenten te reduceren, op een fixatie-arme manier.

De Bron werkt hiervoor samen met het expertisecentrum Val- en factuurpreventie Vlaanderen (EVV) en zet een zogenaamd val-team in bestaande uit een arts, kinesist, ergotherapeut en verpleging. Samen worden procedures uitgewerkt met nieuwe technieken zoals het gebruiken van verlaagde bedden zodat bewoners van de Bron niet gefixeerd hoeven te worden.  Later dit jaar zal vzw De Bron ook samenwerken met Universiteit Gent voor de uitwerking van nieuwe val- en dwaalsensoren. De bewoners van WZC De Bron zullen een nieuw polsbandje uittesten dat momenteel nog in ontwikkeling is. De onderzoekers willen op basis van de verzamelde data een personenalarm ontwikkelen met geïntegreerde val- en dwaaldetectie. Aangezien de huidige technologie nog niet helemaal op punt staat is verder onderzoek noodzakelijk.

X