Atheneum van Geraardsbergen brouwt eigen bier!


Geraardsbergen. Leerlingen van het GO! Atheneum van Geraardsbergen brouwen hun eigen tripel bieren. Deze lekkere bieren zijn op de opendeuravond van 26 april te proeven.

de kelder van het GO! Atheneum Geraardsbergen brouwen de leerlingen van het Se-n-Se-jaar Productie- en Procestechnologie eigenhandig drie lekkere tripel bieren. Onder begeleiding van leerkracht Niels Govaert fabriceerden de Anouck, Tibo en Jordi reeds een blonde GO! Tripel van 8,5 % en een bruine GO! Druppel van 10 %. “Een derde biertje mogen we zelf cre ëren en samenstellen. We kozen voor een fruitig tripel bier en hebben de smaak volledig zelf bepaald. Binnenkort kunnen we het resultaat presenteren”, geven Anouck en Tibo mee.

Het volledige brouwproces is in handen van de jonge PPT-leerlingen die over al het nodige materiaal beschikken op de school. Heel wat wetenschappelijke berekeningen worden afgewisseld met metingen, controles en het verwerken van onder meer hop, water en mout. Ook het bedenken van de naam, het maken van etiketten en het bottelen van de flesjes gebeurt door de leerlingen zelf. Wie meer te weten wilt komen over deze lekkere biertjes, is van harte welkom op de opendeuravond van de school op vrijdag 26 april 2019!

Op de foto’s: Anouck en Tibo aan het werk