Merelbekenaars worden opnieuw ‘Helden op de fiets’

Van zaterdag 20 april tot en met 18 mei pakt de gemeente Merelbeke opnieuw uit met de fietscampagne ‘HELDEN OP DE FIETS, ZET je niet in de ZAK’. Merelbeke beloont milieubewust gedrag en laat de deelnemers als helden door het leven gaan. Helden gaan immers met de fiets of te voet naar de winkel of school en gebruiken een herbruikbare zak.

Wie tussen zaterdag 20 april en zaterdag 18 mei met de fiets of te voet naar de winkel of naar school gaat, ontvangt hiervoor stempels op een spaarkaart. Bijkomend worden ook stempels uitgereikt voor het gebruik van een herbruikbare tas. Helden kunnen terecht bij meer dan 100 deelnemende handelaars, gemeentelijke en OCMW-diensten en bij alle Merelbeekse scholen. Die kan je herkennen aan de affiche in de etalage of aan de toonbank.

Na 12, 25 of 40 stempels kunnen deelnemende klanten of leerlingen hun spaarkaart inruilen bij één inzamelpunten voor een leuke attentie (na 12 stempels: fairtrade nougatreep, na 25: LED-spaaklicht en na 40: waardebon van vijf euro in te ruilen bij een van de Merelbeekse fietshandelaars). Tegelijk geven ze hun spaarkaart af, waardoor ze automatisch kans maken op een mooie prijs uit de prijzenpot. Daarna kunnen klanten en leerlingen telkens opnieuw sparen met een nieuwe spaarkaart. Spaarkaarten indienen bij een inzamelpunt en een directe beloning ontvangen kan tot en met woensdag 22 mei.

Het wedstrijdreglement en de lijst met deelnemende handelaars en diensten kan je raadplegen op www.merelbeke.be/heldenopdefiets.

Meer informatie

dienst duurzame ontwikkeling  T 09 210 32 75   of   duurzaamheid@merelbeke.be

dienst werk en economie   T 09 210 33 54   of   werkeneconomie@merelbeke.be