Natuurpunt en BOS+ Oosterzele, Melle en Merelbeke

Benefietvoorstelling ‘Levend en Vers’ door Wouter Deprez ten voordele van lokale bosuitbreiding.

Al vele jaren bestaan er plannen om de Makegemse bossen en het Aelmoeseneiebos uit te breiden en met elkaar te verbinden. Onlangs is een eerste belangrijke stap genomen om dit alles ook te realiseren. Alle partners, waaronder Natuurpunt, BOS+ en de verschillende overheden, zijn samengebracht door (ondertussen voormalig) gouverneur Jan Briers. Momenteel wordt gekeken hoe iedereen kan bijdragen om tot een groter gebied te komen, waar natuur, landbouw en recreatie samengaan.

Wouter Deprez

 

Na vijftien jaar optreden is het tijd voor een herontdekking. Wat doe ik het allerliefste? Anekdotes vertellen, onzin uitslaan, beetje improviseren, primitieve liedjes zingen. Met de goesting van het begin en de ervaring van de oude rot. Ik wou losse stukken maken, maar ze groeien toch weer aan mekaar, tot een verhaal. Ik kan niet wachten om u van alles te vertellen!

De opbrengst van deze benefietvoorstelling gaat integraal naar bosuitbreiding in Oosterzele, Merelbeke en Melle. Natuurpunt en BOS+ hebben immers ambitie en de plannen zijn heel concreet. We willen onder andere de Makegemse bossen en het Aelmoeseneiebos uitbreiden en verbinden tot een regionaal natuurpark waar natuur, landschap en landbouw hand in hand gaan. Bijkomende natuur realiseren kost echter handen vol geld. We zijn daarom zeer gelukkig met de steun van Wouter Deprez.

Wie ons project graag wil steunen, maar niet naar de voorstelling kan komen, kan daarvoor terecht op: www.natuurpuntoosterzele.be en www.bosplus.be

X