PAASWEDSTRIJD Bakkerij Sint-Anna Zottegem

 

In bakkerij St.-Anna in Zottegem liep met het paasweekend een wedstrijd waarbij de klanten het gewicht diende te schatten van een chocolade brakelhoen. Liefst 585 deelnemers waagden een poging. Het gewicht was 12,485 kg.
De drie best scorende klanten die het dichtst het gewicht hadden geschat werden dinsdag ll. uitgenodigd in B&B De Brakelhoen in Brakel en daar werd geloot wie welke prijs in de wacht mocht meenemen.
De paaskip deed de trekking. De overnachting in B&B De Brakelhoen ging naar Merel en Sim Vandenbosch uit Zottegem.
De chocolade brakelhoen is voor Jan Vandesande uit Zottegem.
Het etenje bij Meat44 is voor de familie Hertegonne uit Zwalm.
Het chocolade pronkstuk werd vervaardigd door Christophe die daar in totaliteit wel 12 uur aan gewerkt heeft. “De basis waren grote paaseieren waarbij daarnaast zuivere chocolade werd gebruikt die het mogelijk maakte om een vorm te maken. Verder werd er gebruik gemaakt van cacaoboter.”