Politiepatrouille ongeval Zottegem was onderweg naar klopjacht in Aaigem

Vier criminelen belden iets na 7 uur aan bij een 90-jarige vrouw uit Aaigem. De bewoonster werd samen met haar beide zonen bedreigd en gekneveld. Nadien doorzochten de daders grondig de woning. Een klein uur later gingen de criminelen er met hun eigen wagen en de twaalf jaar oude wagen van de bewoners van door. Vrij snel werden ze opgemerkt door de politie waarna een wilde achtervolging van start ging.

Er werd bijstand gevraagd aan naburige politiekorpsen. Een vrachtwagenchauffeur had aan het kruispunt van de Europaweg en Buke de politiecombi, die vanuit Zottegem vertrok, te laat opgemerkt en raakte zo betrokken bij een zwaar verkeersongeval. Gelukkig vielen er geen gewonden.

Ondertussen eindigde de achtervolging tussen politie en daders van de homejacking tevens met een ongeval op de E40 in Aalst. De vier daders konden ontsnappen maar twee werden na een klopjacht gevat in Nieuwerkerken. Een derde voortvluchtige werd gevat op het domein waar de vtm-reeks Amigo’s over bajesklanten die een restaurant starten werd opgenomen.

Momenteel is nog steeds een klopjacht bezig naar de vierde dader.

Lees ook: https://www.nuus.be/2019/04/24/combi-aangereden-na-noodoproep-zottegem-buke-n42/

Bron HLN