©Sophie Richez - Abdijkerk in Ninove

Een nieuwe naam voor de nieuwe parochies

Abijkerk Ninove

Sommige van de nieuwe parochies in het bisdom Gent hebben een nieuwe naam gezocht en gevonden. Deze zijn nu bij decreet door de bisschop bevestigd. De beslissing werd ondertekend door de Gentse bisschop Luc Van Looy en wordt op 1 mei van kracht.

Heilige Cornelius’ is nieuwe naam voor de parochie Ninove. Deze nieuwe parochie bestaat uit de parochies Appelterre-Eichem, Sint-Gertrudis; Aspelare, Sint-Amandus; Denderwindeke, Sint-Petrus; Lieferinge, O.L.V.-Lichtmis; Meerbeke, Sint-Petrus; Nederhasselt, Sint-Amandus; Neigem,  Sint-Margriet; Ninove, O.L.V.-Hemelvaart; Okegem, O.L.V.-Presentatie; Outer Herlinckhove, SintAmandus; Outer Lebeke, Sint-Antonius van Padua; Pollare, Sint-Christoffel; Voorde, Sint-Pietersbanden.

De  nieuwe parochie in Horebeke/Oudenaarde/Zwalm  (dekenaat Oudenaarde) krijgt de naam  Heilige Oscar Romero. Deze nieuwe parochie bestaat uit de parochies Sint-Maria-Horebeke, O.L.V.-Hemelvaart; Ename, Sint-Laurentius; Mater, Sint-Martinus; Nederename, Sint-Vedastus; Volkegem, Sint-Martinus; Welden, Sint-Martinus; Beerlegem, Sint-Andreas; Dikkele, Sint-Pietersbanden; Hundelgem, Sint-Amandus; Meilegem, Sint-Martinus; Munkzwalm, Sint-Matteus; Nederzwalm-Hermelgem, Alle Heiligen; Paulatem, Sint-Gengulphus; Roborst, Sint-Dionysius; Rozebeke, O.L.V.Bezoeking; Sint-Blasius-Boekel, Sint-Blasius; Sint-Denijs-Boekel, Sint-Denijs; Sint-Maria-Latem, O.L.V.van zeven smarten.

X