Op de set van de lokale volksfilm Adam & Eva – VIDEO

Gisteren brachten we een bezoekje op de set van de film Adam en Eva in zaal Harmonie te Oudenaarde. Een humoristische volksfilm waarin onze Vlaamse Ardennen centraal staan. Het verhaal gaat over de neerslachtige, aan lager wal geraakte Gentse professor Adam (Bob De Moor) die in het ziekenhuis de kasteelheer Michel (Marijn De Valck) ontmoet.

Er ontstaat een innige vriendschapsband tussen de twee en dankzij de kasteelheer leert de professor onze Vlaamse Ardennen kennen. Niet alleen onze prachtige streek maar ook de lokale schone Eva (Peggy Schepens) veroveren zijn hart. Rond februari 2020 gaan we kunnen zien of hij ook dat hart van haar weet te veroveren.

Ondanks het vroege uur op een zondagochtend arriveerden we in een zaal met liefst 50 figuranten in feestkledij. Er werd een feestelijke quiz-avond op beeld vastgelegd en vele streekgenoten vonden dit een uitgelezen kans om zelf eens op het witte doek te verschijnen. Vol enthousiasme werden ze gebriefd door de energieke regisseur Nicolaas Rahoens. Zijn aanstekelijke humeur maakte het voor geen enkele acteur en figurant te veel om de scenes alsmaar opnieuw en opnieuw te vertolken. Het leidde tevens tot een uitermate ontspannen sfeer op set, iets wat ongetwijfeld van het scherm gaat spatten.

 

X